2Trees, uw partner voor

WEBSITES, WEBSHOPS
&GRAFISCH WERK

U vindt bij 2Trees, een partner voor het ontwikkelen van mooie en efficiënte websites en webshops, maar ook voor al uw grafisch werk fotografiewerk, lay-out van drukwerk...

What we can do ↓

Website trends in 2017

U zal het ongetwijfeld zelf al hebben gemerkt. Zoals de mode verandert, wijzigt ook de styling van de websites. Door het steeds groter gebruik van mobiele toestellen (zoals tablets), merken webdesigners dat het wel nuttig is om de websites anders te stylen.

Wij hebben hieronder enkele punten opgesomd, waarbij websites anno 2017 verschillen van die van pakweg 5 jaar geleden. Het gaat hierbij vooral om het uitzicht van de website. De technische aanpassingen laten wij achterwege, dat is voor de techneuten die er moeten voor zorgen dat de sites vlot werken en goed gevonden worden.

Navigatie wordt eenvoudiger

Een complexe navigatiestructuur wordt minder en minder gebruikt. De webpagina's worden langer, er wordt meer informatie op dezelfde pagina geplaatst. En er wordt bovendien gretig gebruik gemaakt van pop-ups en banners om extra informatie mee te geven.

Grote letters

Teksten en titels worden groter, vetter en moeten meer in het oog springen.
Doorlopende tekst wordt vermeden. Lange teksten worden verdeeld in tekstblokken, verspreid over een lange scrollbare pagina, afgewisseld met mooie foto's. Dit resulteert in een speelse lay-out die vlot leest en niet gauw verveelt.

Meer en fellere kleuren

Er wordt meer met kleuren gespeeld. Felle kleuren mogen weer: men gebruikt grote kleurblokken en opvallende achtergronden. Ook kleuren die overlopen in andere zoals dégradés,... het was een tijdje totaal out, maar nu kan en mag het allemaal opnieuw.

Minimalistisch webdesign

De essentie met focus op het product.
Een welkompagina met één grote foto en een korte introzin, dan scrollen naar beneden voor meer informatie: je ziet het meer en meer.
Weglaten en de essentie overhouden, het is een echte kunst.

Authentieke foto's

Mooie foto's doen verkopen. Illustreer je teksten met passende foto's. De tijd dat eigen foto's genomen met Ipad of Iphone werden gebruikt om een website te stofferen, is totaal voorbij. Er wordt zoveel mooi fotomateriaal gepubliceerd op o.a. sociale media zoals Facebook en Instagram, dat maakt dat het beeldmateriaal op je website er zeker moet uitspringen. Er is altijd mogelijkheid om foto's aan te kopen bij commerciële fotosites. Toch is het beter een goede fotograaf in de hand te nemen die de perfecte sfeervolle foto's van jouw zaak of jouw product kan nemen. Dergelijk professionele foto's kan je daarna nog gebruiken voor heel wat andere reclamedoeleinden: folders, visitekaartjes, krantenpubliciteit, Facebook, Instagram...

Lange scrollbare pagina's

Je bent er voor of je bent er tegen. Feit is dat zowat iedereen meer en meer gewoon is om doorheen ellenlange pagina's te scrollen. Denk maar aan Facebook of Instagram met hun oneindige lange pagina's: je blijft maar scrollen.
Bij vele sites wordt de navigatie minder belangrijk of wordt zelfs weggelaten. Alle informatie staat op één lange pagina waar je met gemak naar boven of naar beneden scrollt.

Einde aan de homepagina

Zo erg is het nu ook niet, maar de klassieke homepagina, waar traditioneel het logo, een introtekst en de bedrijfsgegevens worden vermeld, is ook voorbijgestreefd.
Ofwel wordt de homepagina miniem gehouden, ofwel wordt er net veel informatie op vermeld. Maar die massa informatie wordt dan verspreid over een hele lange scrollbare pagina. Een luchtig design is daarbij van belang.